Mannen som elsket Yngve

Så «Mannen som elsket Yngve» for ett par dager siden, og her kommer anmeldelsen av filmen.

Filmen handler om Jarle Klepp som går siste året på videregående. Året er 1989, Berlinmuren har falt og det frie markedet har vunnet kampen. Jarle er en halvhjertet raddis som tilsynelatende har det meste på stell; Han har started et band med kompisene sine, han er sammen med drømmedamen og hans eneste bekymring er den store konserten de forbereder seg til.

Men alt snur seg da Yngve begynner i klassen. Jarle forelsker seg i fyren, til tross for at de er nokså forskjellige. Yngve spiller tennis og ser på skyer, mens Jarle spiller punk og pilser med kompisene når sjansen byr seg. Og du kan sikkert gjette hvordan det kan gå for seg.

Karakterne er interessante, skuespillerne gjør en god jobb og historien er ikke så alt for bedriften, selv om det er tydelig at de har forsøkt å gjenfortelle så mye av romanen (som filmen er basert på) som mulig.

Det beste med filmen er settingen. Ikke at jeg vet så mye om hvordan det var å vokse opp på på slutten av 80-tallet, men etter min mening har filmen klart å gi en lun og realistisk fremstilling av tiåret, og stemningen folk var preget av ved murens fall.

Dessverre så er filmens drama også preget av 80-tallet. Dialogen er til tider overdramatisk og klein for å si det mildt. Jarles kjæreste minner meg til tider om Lena fra Døden på Oslo S. Klippet under sier vel det meste.

EDIT: Etter å ha sett filmen «Kompani Opheim», som tar for seg oppveksten til protagonisten, har min mening om filmen endret seg. Den begrunner Jarle Klepp’s handlinger og oppførsel og den gir karakterene mer dybde. Oppsann deisann! Skal aldri komme med en frekk og freidig anmeldelse igjen… eller jo, det er ganske gøy å skrive før man tenker. FCUK THE STSYSEM!

 

5 av 10 poeng.


2 kommentarer om “Mannen som elsket Yngve

  1. Det er så lenge siden jeg så filmen så jeg husker ikke helt om hvor bra jeg synes den er 😛 Men dette klippet, fytti dette klippet er digg 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s