Natten

Natten har alltid vært min venn. Ikke fordi jeg er gother eller har noe særlig i mot dagen og ettermiddagen, eller jo, det har jeg forresten, men det skal jeg komme tilbake til senere. Natten er så rolig og forståelsesfull. Den vekker deg ikke med å stappe en jævla spotlampe oppi trynet på deg mens den skriker at du må på jobb. No offence, solen.

Den får ikke kollegaene dine til å bruke hele dagen på å snakke om alle ferieminnene som ble vekket til live da de så solen. Seriøst, Torhild-Gudrun, det er ikke så interessant at du ble solbrent på turen opp til Galdhøpiggen i to-og-åtti, og du trenger ikke å legge ut om hvor kreftfremkallende de «uøkologiske» solariumene på senteret er.

Og sist, men ikke minst: Natten ville aldri stappet deg inn i en klam og opphetet buss fylt med niendeklassinger som ler seg i hjel av Karsten, eller hva enn han het, og hans elendige Forrest Gump-imitasjon. Tenk litt på den, ettermiddagen. Ikke at nattbussen er et opphold på et luksuscruise, tvert i mot, men i det tilfellet er det fylla som har skylda.

Natten er den rolige vennen vi alle trenger som ikke gjør annet enn å lytte og la deg gjøre som du vil. Noen takler ikke nattens stillhet, men jeg elsker den. Etter en dag med støy, neonlys, propaganda og lange køer, er det ikke noe som er bedre enn en svart skjerm som tvinger frem kreativitet, refleksjoner og de tankene som vi bruker dagen til å løpe vekk fra.

Det er bare natten som får deg til å innse at man er en kyniker med narsissistiske trekk eller at vi kanskje bare er hjerner i krukker som er koblet til «Livet og virkeligheten sesong 1» på satelitt, og det gjør den uten å heve èn eneste pekefinger.

«God natt» burde stå i samme bås som «god sommer» og «Gode nyheter! Wolverine har kommet ut av skapet og han venter på deg i stuen. Det blir lasagne til frokost forresten». Det er lov å drømme og apropos drømmer: Det er på tide å legge seg.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s