Kjeft på livet og livet ler tilbake – Containeren does the opposite

I èn av de mange fantastiske episodene av Seinfeld, så innser George at han ikke har fått noe ut av å gjøre det han pleier å gjøre. Han bestemmer seg derfor for å begynne å gjøre det motsatte av det han vanligvis gjør. Dette viser seg å være en stor suksess.

Under ett jobbintervju så går han for eksempel inn for å være dønn ærlig om hva han mener om bedriften. På god, gammeldags George-vis, så skjeller han ut intervjueren. Intervjueren blir positivt overrasket over hans oppriktighet og ansetter han umiddelbart (Flere eksempler kan du se i klippet under)

Jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på noe av det samme. Gjøre det motsatte av det jeg pleier å gjøre når jeg skriver. Samfunnskritikk og sarkasme begynner å bli kjedelig, så det hadde vært kjekt å prøve seg på ros og optimisme stedet.

I dag skal et begrenset utvalg av positive fenomener få den oppmerksomheten de fortjener. Sammen skal vi forhindre at livets lykkelige spedbarn blir kastet ut med det grumsete badevannet, eller hva? 😀

Hva mener du med «vi»? Du sitter alene foran pc-en. Ergo blir det «jeg». Slutt å oppføre deg som en barne-tv programleder.

Må du være så negat… *kremt* Vet DU hvor Alfa har gjemt seg, Max Mekker? 🙂

H-h-hæ?

OPPTURER

Du druknes i jobb, lekser, søvnproblemer eller hva enn det er som opptar deg. Nyhetsbildet er preget av borgerkriger og politiske skandaler.  I det du trodde at ting ikke kunne bli verre så kommer dråpen som får begeret til å renne over.

Det kan være alt fra at du faller ned trappen til at du er tom for kaffe. «LUTEFISK!» roper du til skjebnen i det problemet banker på døren. «Konspirerer verden mot meg?». Om du ikke har vane for å tro på dommedagsprofetier, så gjør du det nå.

you-know-you-are-having-a-bad-day-when

Vi har alle vært der. Om du ikke har brølt «lutefisk» ut i det blå, så har du i hvert fall hatt en dårlig dag/måned/periode. Heldigvis er oppturene rett rundt svingen. De kommer når du minst forventer det.

BAM! Plutselig består hverdagen av gode opplevelser, poesikvelder med Peter Dinklage, Tusenfryd og fyrverkeri 😀 … Okay. Litt ønsketenking fra min side, men noe får uansett hverdagen til å bli hakket bedre. Kall det «Opptur X» om du vil.

Han er litt skjønn da.
Han er litt skjønn da.

En tur på byen, en film, en morsom kommentar, en belærende blogger som kommer med eksempler på noe som alle er kjent med (He. Du kan ta på meg om du vil. Nei… Ikke der! … Hjeeeeeeeeeelp! 😮 )

Det er mye man kan si om oppturer, men de er ikke oppskrytt! 😉 De fortjener langt mer ros. Så vær så god, oppturer. Her er ett klistremerke dere kan feste på kjøleskapet. Fortsett med det gode arbeidet.

FRIVILLIGHET

For å være litt inkluderende skal jeg definere frivillighet som «handlinger som blir gjort av fri vilje og som er til nytte for andre». Det er vagt som pokker, men med en slik definisjon får vi med oss alle og ikke bare bøssebærere og festivalledere.

Ikke at sistnevnte får for mye annerkjennelse, men det er på tide at de andre blir sluppet inn i varmen og. Drittunger som lager dorullnisser til foreldrene sine. Facebook-venner som legger ut morsomme ting 24/7.  De som lar deg gå foran dem i køen. Folk som tar med kake på fest (Hallaisen Jorunn! :D).

sharing

Eller for å si det på en enklere måte: Alle som motbeviser påstander om at folk er late, egoistiske, apatiske, osv. Folk som gjør det lille ekstra for å gjøre verden ett hakk bedre.

Ta dere en bolle alle sammen (For en gangs skyld er det bokstavelig ment). Dere fortjener en bøtte med applaus og medaljer!

I luuv u guyz

Det var det jeg hadde for i dag. Takker og bukker. Følg med videre. Del 2 vil legges ut i nærmeste fremtid.

Hasta la vista 🙂


En kommentar om “Kjeft på livet og livet ler tilbake – Containeren does the opposite

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s