Advarer mot den livsfarlige trenden. Ekspert: Ta av deg pappesken

De siste ukene har den såkalte Paper box-trenden blitt mer og mer utbredt. Trenden innebærer at man tar på seg en pappboks som dekker alt ned til nakken. I følge tilhengerne av trenden så bidrar dette til forbedret syn, balanse, hørsel og luftkvalitet.

image

«Når jeg har på meg pappesken så får jeg mer tid til meg selv» sier Jan Brekke, leder for Norges Paper box-forbund (NPF). «Det å føle meg frem i mørket gjør meg fokusert og selvsikker. Dessuten får jeg trent balansen og beskyttet lungene mot støv».

Jan Brekke
Jan Brekke

Det hele begynte da den amerikanske helsebloggeren Jack M. Off hadde på seg en pappeske under fjorårets Cannes-festival. Dette gjorde han visstnok for å beskytte seg selv mot toxinene i luften, og fra den elektromagnetiske forurensingen fra prosjektorene. Uken etter kunne samtlige konsumsanalytikere merke en drastisk oppgang i innkjøp av pappesker.

Jack M. Off under Cannes-festivalen i 2014
Jack M. Off under Cannes-festivalen i 2014

Psykiater og spesialist i gruppetenkning, Reidar B. Essenwisser, advarer nå mot den populære trenden. «Dette er rett og slett livsfarlig. Hodene våres er ikke bygd for påkledning av pappesker. Når man spaserer så bør man kunne se klart og tydelig slik at man kan unngå motgående trafikk og oppdage hindringer. Den imidlertidige blindheten kan også føre til isolasjon, angst og utfrysning fra individer som ikke identifiserer seg med trenden».

Reidar B. Essenwisser
Reidar B. Essenwisser

Han får støtte fra «Magda», kirurg ved Rikshospitalet, som ønsket å forbli anonym av hensyn til de pårørte. «Vi mottar stadig pasienter med alvorlige skader. De har som regel gått foran trikken, falt ned i kumlokk, blitt påkjørt av syklister, også videre, takket være denne grusomme trenden».

Jan Brekke neier uenig da vi tar opp Essenwisers og «Magdas» kommentarer. «Det er klart at man må være forsiktig når man dekker til øynene med en pappeske. Personlig så har jeg kjøpt en blindestokk for å komme meg trygt til jobb. Som med så mye her i livet så blir det som man gjør det til. Å si at pappskallianerisme er farlig på grunn av folk som skader seg, blir som å si at våpensalg er farlig på grunn av enkeltindividene som begår skolemassakrer. Det er ingen sammenheng whatsoever!».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s