23.03.16

Etter en lang og mørk vinter ser det ut til å nærme seg lysere tider. Det var ikke en kryptisk metafor for sinnstilstanden, din jævla sofapsykolog. Det er faktisk snakk om graden av dagslys.

Anywho: Nyttårsforsettene har gått i dass for lengst og hvert eneste blikk i speilet er en påminnelse på at jeg burde gå med maske. Ingenting går etter planen, buhu, cry me a river, også videre.

Hadde det ikke vært for at det er innlegg nummer 100-jubileum, så hadde jeg druknet sorgene i wienerbrød for lengst. Jubileet skal feires med et «Kjeft på livet og livet ler tilbake«-innlegg (Du kan få en liten innføring i hva det er her).

Sagt på en annen måte så blir dette et innlegg hvor optimismen skal skrus opp til full guffe, og hvor livets herligheter skal få en klapp på skulderen 😀 Om ikke det skulle være nok så kommer jeg til å legge ut noen dikt etterpå. Det er da tross alt hundre innlegg siden bloggen ble født. Enjoy!

Kreativitet
Hvorfor ikke bare rose noe så vagt og omfattende som kreativitet når vi først er i gang? Kreativitet: Det som forenklet sagt kan omtales som evnen til å skape noe nytt. Èn av de mange egenskapene som bidro til at verker som Mona Lisa, Eifeltårnet og Six Feet Under ble realisert.

Det har gitt oss oppfinnelser, kunst, beduggede musikkfestivaler og kleine kommentarer. «Tenke utenfor boksen» hadde bare vært et begrep som folk som oppholdt seg i pappbokser brukte når de trengte luftepauser. Elendig humor (jamfør siste setning) hadde ikke eksistert.

3a0929a

Kort og godt så hadde en verden uten kreativitet vært nokså bedrøvelig. Det er derfor på sin plass at det får èn eller annen pris. Det skulle bare mangle når den har stilt opp med alt fra vaksiner til LEGO. Heia, heia!

Graffiti/Street art
Sånn apropos kreativitet så er graffiti èn av dens mange flotte avkomst. Drit i kunstgallerier, drit i Mona Lisa (ops!) og ikke en gang tenk på kleine skulpturparker. Gjennomført graffiti slår det meste.

20140404_114213.jpg
Tatt i Bergen

Det er lett tilgjengelig og det har en tendens til å gjøre bybildet hakket mer forfriskende. I tillegg er det som regel helt gratis. Hvis man legger til godviljen og ser bort i fra eventuelle kommersielle hensyn, så har det også et lite spor av grasrotengasjement i seg.

20140723_191645.jpg
Tatt i Barcelona 

Nei vet du hva, graffiti. Få på deg gallakjolen og kom deg til prisutdelingen! Prisen består ikke av annet enn en vennlig tanke fra min side, så du kan egentlig holde deg hjemme, men… det er tanken som teller?! 😮

Kaffe 
Over til noe helt annet: KAFFE! Gudenes drikk. Verdens beste og mildeste rusmiddel. Årsaken til at jeg ikke får sove om natten, at øyelokket til tider vibrerer, at jeg til tider føler meg som en junkie der jeg løper rundt og selger meg til gamle menn så jeg kan få tak i en kopp me.. Wops! Dette skulle jo være optimistisk.

Black-coffee-jpg

Kaffe lukter godt og smaker som regel godt. Uten denne lekkerbiskenen så hadde det vært hakket vanskeligere å arrangere alkoholfrie sammenkomster.

A: Næmmen. Hallaisen. Så hyggelig at du ringte. Vært en stund siden nå.
B: Jupp. Så absolutt. Jeg skal innom byen i dag. Lyst og treffes?
A: Det hadde vært hyggelig. Vi kan jo ta en…. eh… en…
B: En hvaffornoe?
A: Jeg… jeg… har det på tungen, men jeg klarer bare ikke å huske det. Det er akkurat som jeg lever i et parallelt univers hvor det jeg vil invitere deg på ikke eksisterer, kun fordi en eller annen dust prøver å illustrere et poeng.
B: Alt vel eller?
A: Han burde ikke ha redusert dosen.
B: Hva? Hvem?
A: Dr Steinberg! Han reduserte dosen. Med vilje!
B: Sikker på at det passer og møtes i dag? Du virker li…
A: (Avbryter) DET JEG SER ER EKTE. DET LOVTE HAN! Åh gud. SNART KOMMER MOR MED HJULVISPEN *hopper ut av vinduet*
B: Hallo? Hallo? Er du der?

I hvert fall: Poenget er at kaffe er digg.

Det var alt jeg hadde for i dag. Takker og bukker 🙂

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s