«Forjævligseringsmaskineriet» – En kortfortellingsamling

Siden fjor sommer har jeg skrevet kortfortellinger om enkeltskjebner som sliter med diverse livskriser og eksistensielle grublerier. Tanken var å bruke noe av det samme formatet som «Black Mirror» på Netflix, hvor ulike enkeltfortellinger er løst knyttet sammen av en gjennomgående tematikk.

3a0929a

Mens fellesnevneren i»Black Mirror» sine episoder ofte er dystopisk teknologipessimisme*, så er fellesnevneren i mine fortellinger psykologi, menneskets natur, moralske dilemmaer og eksistensialisme.

Kortfortellingsamlingen har blitt døpt «Forjævligseringsmaskineriet», og som du kanskje skjønte så er tittelen et kallenavn for hjernen og dens tilbøyelighet til å gruble og krisemaksimere.

I hvert fall. Koronatiden har gitt meg nok av tid til å føde fortellinger, så nå tenkte jeg at det var på tide å dele barnet mitt, kortfortellingsamlingen «Forjævligseringsmaskineriet», med alle på Fjesbokji!

I de kommende innleggene skal jeg dele utdrag fra noen av fortellingene, og jeg setter stor pris på alt av tilbakemeldinger. Ris, ros, egne refleksjoner og alt som hører med. Om du ønsker å lese fullversjonen av fortellingene, så er det bare å gi en lyd.

Ha en nydelig sommer 😀

Beste hilsener, Jarle

*Ja, dette er en forenkling av «Black Mirror» sin tematikk, og det er fordi verken jeg eller leseren orker en hel paragraf om at tematikken drøfter hva som kom først av høna eller egget, altså hvorvidt teknologien forverrer menneskeheten, eller om teknologien er en forlengelse av menneskehetens verste impulser. Selvfølgelig finnes det ørtens ulike fortolkninger av hva som er den rette tematikken (!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s