Kjærlighetsøyen (Utdrag)

Startdato: 02.01.2020

Drypp. Atter en vanndråpe dryppet fra kjøkkenvasken. Den metalliske lyden dråpen etterlot seg minnet om ukjent banking på døren midt på natten. «Hallo? Hvem er du? Kan jeg komme inn?». Elias lå på sofaen i stuen og stirret i taket i håp om at søvnen snart ville inntreffe. Det rødbrune håret hans var bustete og ustelt og om man hadde tid og ork til å inspisere resten av håret, så kunne man også se konturer av gråe hårstrå. Svetteringene på den lyseblåe Gant t-skjorten hans luktet en blanding av salmiakk og makrell. Klokken var 02:40. Eller var den det? Kanskje Elias hadde glemt hvordan man sjekket klokken. Kanskje han ikke skulle på jobb i morgen. Kanskje alt bare var elektriske signaler. Kanskje.

Han sov på sofaen for fjerde dag på rad, men han fortjente det. Sondre – hans elskede samboer -hadde blitt såret av Elias manglende forståelse, og Elias burde ha visst bedre. Elias var nemlig en blåøyd bygdegutt som ikke hadde fortalt familien om Sondre, så det var ikke rart at Sondre ble fly forbanna og litt voldelig. Men bare litt. Sondre slo nesten aldri og hvis han gjorde det så hadde han sine grunner. Jeg er så dum. Når skal jeg lære? Blåmerket under det blågråe øyet pulserte som et bankende hjerte og det kjentes som at noen stakk glødende jern inn i irisen.

Heldigvis var smerten midlertidig. Elias visste at Sondre snart kom til å forandre seg samt at Sondre var oppriktig lei seg for slaget. Han druknet Elias i unnskyldninger og flotte løfter, samtidig som han var tydelig på at han trengte å sove alene denne uken. Sondre har ikke alltid vært slik, tenkte Elias, så det var nok noe som plaget ham. Den nye jobben på DNB var sikkert stressende og overveldende for stakkars Sondre, men det var nok Elias idioti som var hovedproblemet. Så fort de kom seg til parterapeut så ville nok alt bli bedre. Da kunne psykologen bekrefte alt Sondre allerede visste om Elias. Som for eksempel at Elias aldri kom til å klare seg uten Sondre, eller at Elias ikke alltid visste hva som var bra for ham. Det var også mulig at psykologen kunne tilby en utredning for Elias tidlige demens. Helt siden innflytningen hadde Elias blitt mer og mer glemsk.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s