Det smilende liket

Blodet fra åpningen i skallen hadde frosset for lengst, og snøfnuggene la seg ømfintlig på asfalten. En åstedsgransker med blåe gummihansker lå en tilgrist øks oppi en plastpose, mens en annen tok bilder av liket.

«For en tragedie» sa detektiv Hansen. «Kvinne, 24 år, psykologistudent med en lysende framtid foran seg. Som om jeg trengte flere grunner til å styrte whiskey når jeg kommer hjem».

Hansens kollega, Thorvald Amundsen, sto ved siden av ikledd en neongrønn parykk. «Ja dette er bare trist. På den andre siden, mon tro om hun hadde god humor?»

«Hva?!» utbrøt Hansen. «Må du gi deg».

Thorvald kremtet og justerte litt på parykken. «Ja, jeg mener, greit nok at hennes død er et tap for oss alle og bla, bla, bla, men vi håndterer jo dette hver dag. Kan vi ikke ha det litt gøy på jobb? Og hvem vet, kanskje kvinnen ikke ville bli husket som bare et drapsoffer. For alt vi vet var hennes store lidenskap å fnise til gøyale YouTube-klipp».

Hansen ristet på hodet og tente dagens trettisyvende sigarett. «Du flykter fra verdens mørke, Amundsen. Verden er et rasshøl og jeg har jobbet lenge nok i denne bransjen til å kjenne lukten av dens skjulte avføring. Og få av deg den parykken. Hårstråene kan forkludre åstedet».

Amundsen tok på seg en plastikknese med briller i protest, og sa: «Den metaforen der er det dummeste jeg har hørt siden den gangen du sammenlignet patriarkatet med en sykkelbjelle. Åstedsgranskerne ser uansett ut til å være ferdige. Lyst å bli med å spille Alias etter jobb med meg og familien?».

«Takk, men nei takk» bjeffet Hansen. «Jeg skal hjem å drikke mens jeg stirrer melankolsk inn i peisen. Akk, min eksistensielle angst er uutholdelig!».

Amundsen så bort på liket samtidig som åstedsgranskeren trakk opp glidelåsen til likposen. Om bare døden kunne snakke, tenkte han. Kvinnens ansikt smilte frossent og forsiktig, og deretter ble fjeset dekket av sort plast.

Photo by Josh Hild on Pexels.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s