3 grunner til at den liberale skravleklassen må skjerpe seg

I år er det stortingsvalg. Til tross for hvor kjekt det er å pirke på venstresiden, så ønsker jeg en ny blodrød regjering. Derfor må jeg røske av de akademiske silkehanskene, og ta på mine frekke rødstrømper.

Dagens kverulering er rettet mot den liberale skravleklassen*. Skravleklassen består hovedsakelig av snakkesalige, mørkeblåe Høyre- og Frp-velgere.


Den liberale skravleklassen må skjerpe seg på grunn av:

1) UTOPISK KLIMAPROKRASTINERING

Venstreradikale blir ofte stemplet som utopiske sofafilosofer, men beskyldningen er minst like treffende for skravleklassen, om ikke mer.

Mens venstreradikale organiserer klimademonstrasjoner, diskuterer skravleklassen klimatrusselen over et glass hvitvin.

Liberalistene redder ikke miljøet med aktivisme og en ambisiøs klimapolitikk, men med prokrastinering og økologiske biffmiddager.

Hehe, vi skal ikke prøve oss på, eh, resirkukulering da? Er det slik man uttaler det?


Ifølge FNs klimapanel må Norge og andre i-land kutte drastisk ned på kvegdrift, fossil energi og privatbilisme, dersom verden skal nå 2-gradersmålet. Klimapanelets anbefalinger antyder også at privatforbruket må halveres.

Og likevel bidrar regjeringen til økt oljeutvinning og veiutbygging. Frp kjemper fremdeles for å kutte ned på skatter og avgifter, slik at den store forbruksfesten kan få fortsette.

De blåblå prioriterer en utopisk energipolitikk, som truer vårt eksistensgrunnlag, over anbefalingene til ledende økonomieksperter.

Selv når den evigvarende «grønne» veksten har brent ned økosystemet, vil skravleklassen trøste seg med at vi i det minste har en jobb å gå til.


2) ORWELLIANSK FORHOLD TIL YTRINGSFRIHET

Ytringsfrihet pleide å handle om borgerens rett til å kritisere de mektige uten å bli straffet, men den tid er over.

Den svarte rapperen Kamelen ble bøtelagt for å si «fuck politi» i politiets nærvær i fjor høst, noe samtlige jurister reagerte på. Kritikk av staten ble med andre ord straffet med bøter.

Det er snodig at denne innskrenkningen av ytringsfriheten har fått så lite oppmerksomhet av blåe ytringsfrihetsfanatikere. Er ikke saken et erketypisk eksempel på sensur?

Og hvorfor engasjerer skravleklassen seg for ytringsfrihet først når det er snakk om ytringsfriheten til (hvite) ekstremister, eller maktpersoner?

Deres sporadiske engasjement kan forklares med at ytringsfrihet ofte er en konservativ eufemisme for å spre konspirasjonsteorier om minoriteter.

Dette så vi blant annet i Aftenpostens omtale av J.K Rowlings transofobi, der Rowling fremstilles som et uskyldig offer for heksejakt.

Skravleklassen klassifiserer Rowlings konspirasjonsteorier om transpersoner som «saklig kritikk» av transaktivisme (Sjekk denne videoen for mer info om hvorfor Rowling er konspiratorisk)

Rowling har riktignok fått drapstrusler fra et fåtalls illsinte Twitter-brukere, som er uakseptabelt, men det er misvisende å gjøre dette høylytte mindretallet til representanter for Rowlings kritikere.

Skravlerne er også svært medgjørlige med høyreekstremister, som var merkbart under SIAN-demonstrasjonene i fjor, hvor liberalistene snakket varmt om SIANs rett til å spre hat mot muslimer.

Så har vi Dag Rune Olsen, Universitetet i Bergen sin rektor, sitt ønske om å invitere holocaustfornektere til debatt i 2019.

Olsens høyrevridde tilnærming til ytringsfrihet er enda en bekreftelse på at liberalistene normaliserer ekstremisme.


3) IDEOLOGITILSLØRING

Venstresiden er overhodet ikke perfekte, men det skal de ha. Sosialistene er nokså åpne om egen ideologi, og du trenger ikke å være statsviter for å skjønne at venstrepolitikken er farget av marxismen og venstreliberalismen.

Den slags åpenhet er nesten ikke-eksisterende på høyresiden. Joda, Frp og Høyre oppgir at partiene har et liberalistisk/liberalkonservativt verdisyn, men åpenheten stopper der.

Høyresidens faktiske mål er å gi overklassen mer makt på bekostning av de fattige, noe redningspakkene under koronakrisen vitner om. Dette menneskesynet er gjemt bak et tjukt lag av propaganda og tåkeprat.

Bare se på Margaret Thatchers gullkorn «There is no such thing as society». Høyresidens ideologer fremstiller samfunnet som et blankt ark uten klasseforskjeller eller konfliktskiller.


Ideologitilsløringen kommer også til uttrykk i Frp sin retorikk. Siv Jensen har omtalt Frp sin politikk som «sunn fornuft» for «folk flest», samt «enkeltmennesket».

Hvem er «folk flest» og hvem sin «fornuft» siktes det til? Og hvem i huleste er «enkeltmennesket»? Sist jeg sjekket besto landet av millioner av enkeltmennesker.

De mørkeblå sin skatte- og innvandringspolitikk viser at «enkeltmenneske» betyr «velstående etnisk nordmann» i praksis.

Deltidsliberalistene lever visst ut fra mottoet: «Vi er alle enkeltmennesker, men noen er mer enkeltmennesker enn andre».

Å tilsløre egen ideologi er misvisende markedsføring. Velgerne fortjener mer åpenhet slik at de kan ta et informert valg.

Det var alt for i dag. På gjensyn og godt valg 😀


*Angående begrepet ‘den liberale skravleklasse’. Begrepet ble trolig oppfunnet av Morgenbladet-skribent Mohamed Abdi

PS: Dette innlegget er en revidert utgave av et innlegg som ble publisert i oktober 2020. Jeg var ikke helt fornøyd med lengden på det opprinnelige innlegget, og argumentene var for upresise, så derfor lagde jeg en ny versjon.

PS 2: Du kan nå få æren av å sponse bloggen ved å bli månedsgiver, eller ved å gi enkeltdonasjoner.
Hvis du har lyst og råd til å bidra, så blir jeg svært glad. Da bidrar du til å sponse innkjøp av kaffe og bøker, samt andre utgifter. Jeg elsker å blogge, men det er samtidig en jobb som koster tid og krefter (opp til 30 timer per uke). Mye av tiden går til omskriving og til å finne kilder, slik at leseropplevelsen er så god og opplysende som mulig.


En kommentar om “3 grunner til at den liberale skravleklassen må skjerpe seg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s