08-04-14

Det var en grå og regntung dag i Kinsarås. Nidar, den nåværende hovedpersonen i novellens førsteutkast, sto på torget og delte ut brosjyrer. «Redd dere selv mens dere kan! Om litt skal teksten omskrives!» ropte han til tilskuerne. «Hva er det du babler om?» spurte Truls, Nidars venn og ledsager. «Først så jobber du ræven av deg for å finne ut hvem som drepte politimesteren, og så skal du plutselig redde folk fra èn eller annen dommedag. Har det klikket for deg?»

Nidar kastet vekk brosjyrene og gikk bort til Truls. «Kall meg ikke gal. Jeg deler bare Skribentens ord!». «Skribenten? Si meg: Har du blitt med i en kult?» spurte Truls forbauset. «Du våger ikke å snakke stygt om Skribenten!» bjeffet Nidar. «Han skapte universet. Han skrev min skjebne. Han er den største av dem alle!». Nidar plukket opp brosjyrene og gikk tilbake til talerstolen. «Skribenten har talt. Karakterene, oss, har blitt for todimensjonale. Våre skjebner og handlinger lever ikke opp til hans ambisjoner».

«Du er helt sprø!» utbrøt en tilskuer. «Å nei du. Jeg er slettes ikke gal. SKRIBENTEN HAR BLITT LEI AV KRIM! Universet må omskrives, og det er bare noen få som kan reddes fra den store Omskrivingsfloden». Nidar stirret på himmelen med en blanding av skrekk og fryd. «Hvordan kan vi reddes da?» spurte en ung, lyshåret dame. «Ikke hør på han!» skrek Truls. Nidar ignorerte Truls og gikk bort til damen. Han ga henne en brosjyre og sa: «Om litt kommer Omskrivingsfloden. Skribenten skal kvitte seg med de syndige karakterene og overføre de gode til ett nytt dokument, ett nytt univers om du vil. Kom deg til utklippstavlen, kjære barn!».

«Jeg kjenner da ikke til noen utklippstavle» hikstet damen. «Jeg er bare damen som kidnappes av seriemorderen i siste kapittel». «Fortvil ikke vakre møy» sa Nidar. «Jeg skal bygge en utklippstavle. Forandre personligheten din, ta på deg en parykk, gå gjennom en eksistensiell krise, så får du kanskje bli med». Damen stirret fortvilt på himmelen en stund før hun svarte. «Når du sier det så er livet ganske meningsløst. Hvem er jeg? Hvorfor har Skribenten gjort meg til en lyshåret jomfru i nød? Ser han ned på kvinner?».

«BLASFEMI!» skrek Nidar. «Kom deg til hattebutikken om du vil bli tilgitt. Skribenten er ute etter noe gøyalt». Damen spurtet avsted. «Nidar. Dette er helt sprøtt. Kan vi ikke snakke om det?» spurte Truls. «Du har da alltids vært en tilhenger av logikk og kunnskap». «Det var før jeg hadde et personlig møte med Skribenten» svarte Nidar og rettet blikket mot himmelen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s