02-07-14

Chipsposen smilte til meg og smurte seg inn med olje, men jeg strittet i mot og prøvde å se for meg fjeset mitt da jeg gikk i niendeklasse. Kvisete, rosa, som om jeg hadde blitt stukket av pubertetsmyggen og jentelusen på en gang, om noe sånt fantes.

Mens jeg sto der med lukkede øyner og prøvde å se for meg mitt livs verste øyeblikk, ble jeg møtt med lukten av friterte poteter. Faen, chipsen hadde åpnet smekken og tatt av skjorten. «Herregud, lukk øynene ditt nek» ropte jeg til meg selv, men det var for sent.

Demningen raste sammen og før jeg visste ordet av det var tungen dekket i vann. Vannet rant sakte ned munnviken mens jeg stirret på chipsen. «Hei Martin» sa den og flekset med musklene. «Du vil fortsatt møte drømmeprinsen selv om du har deg med meg». «Pul meg i stedet!» ropte appelsinen i fruktskålen på kjøkkenet. Det hadde vært mye bedre, både for selvrespekten og sommerkroppen, men appelsinen var ikke like kjekk.

Ruglete hud, feit som en ball, det motsatte av hva chipsen hadde å by på, men likevel: Appelsinen var lojal og stabil. Den ville ikke dumpe deg etter en kveld foran tv-en og den etterlot deg ikke med en enorm skyldsfølelse og trangen til å jogge fire mil.

«Kommer du eller?» sa chipsposen flørtende. Jeg tok tak i den og røsket opp posen. «Oh! Kinky!» fniste den. Jeg gikk bort til kjøkkenskapet og stirret på vasken. «Det er ekstra pirrende når du drikker brus i stedet for vann». «Ikke hør på han!» sa appelsinen. «Du vet hvordan de folkene er. Om det ikke er frykt eller skyldsfølelse de spiller på, så er det jammen meg sex!». Appelsinen kunne være utrolig irriterende og arrogant av og til, men som sagt: Man visste hva man fikk med på kjøpet.

Jeg åpnet skapet under vasken og helte chipsen nedi bosspannet. «Drittsekk! Taper! Hippiekommunist!» skrek den av full hals, men den ble avbrutt av at jeg smalt igjen skapdøren. «Hvor var vi?» sa jeg til appelsinen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s