Masochisten

Han hadde lyseblå øyne, et mystisk smil og en frisyre som var tatt ut av et Michelangelo-maleri. Bølgete og brunt med en hellig aura. Når han smilte var det som om livet plutselig hadde mening. Drit i skole, drit i spørsmålet om det fantes en skaper eller ei. Det var nuet, hans smil, som gjaldt.

Vi hadde gått i klasse i to år, men vi hadde aldri slått av en prat. Jeg hadde ikke en gang hørt ham si noe. I frykt for å si noe feil i prinsens nærvær, hadde jeg heller aldri turt å gå bort til ham. Hva hvis jeg var slangen i Edens hage? En som ville forkludre hans perfekte utstråling? Hva hvis han ville få byllepest i det våre lepper berørte hverandre. Min syndige personlighet og mitt mangelfulle utseende var kanskje for mye for helligdommen.

Det var midt i historietimen. Alle stirret apatisk på tavlen mens jeg observerte bakhodet til Andrè, som satt en rad foran meg. Plutselig snudde han seg. Tiden stoppet. Solen, hans øyne, blokkerte mitt syn, månen, og før du visste ordet av det var solformørkelsen i gang. Alt ble svart.

Vi var i pakt med universet. Et vulkanutbrudd. En blomst og en bie. Et psykedellisk fargekart. «Hallo?» sa han. Jeg åpnet øynene og ble møtt med prinsens forbausede blikk. «Det var Endre du het sant?» spurte han. Ikke bare hadde han verdens vaktreste stemme. Han kunne navnet mitt. «J-j-ja?» svarte jeg nølende.

Han lente seg mot meg med et innbydende smil. Mitt hjerte var i flammer. Om hjertet mitt var fyrrommet på Titanic, så jobbet fyrbøterne på overtid. Han kom nærmere og nærmere. Andrè åpnet munnen og jeg ble møtt med… hans forferdelige ånde. «Har du sigg?» spurte han. «Nei så absolutt ikke!» svarte jeg og la teologiboken i sekken. «JUDAS!» ropte jeg inni meg.

Han var slettes ingen gud, men en ussel, hverdagslig hedonist. En jeg kunne snakke med. En likeverdig. En dårlig kopi av alle som sendte meg meldinger på Sukker.no. Han besto av kjøtt og blod. Glassmaleriet ble smadret av virkelighetens sylskarpe sarkasme. Andrè var intet annet enn en homo sapiens sapiens.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s