Kjeft på livet og livet ler tilbake – Del 2

Heisann hoppsann. Da var det på tide med enda en gladkristen utblåsing om positive ting (Du kan få en innføring i konseptet for denne serien i del 1). I dag skal atter et utvalg med velsignelser få litt ros.

HUMOR

Humor er mer enn et lite avbrekk fra kjedsomheten. Det er ikke bare fjas og dårlige vitser. Det er så absolutt ikke bare en dopaminutløsning, eller hva enn det er som trigger latter og humring.

Humor er livet. En gave fra oven. En klein latter. En overlevelsesmekanisme. Okay, så er det kanskje noe psykologi-dopamin-duppedingser bak det. Må vi være så sykt tekniske av oss? Kan vi ikke bare drite i fakta og kose oss med religiøse forklaringer for en gangs skyld? (Dere er så sykt nørd altså).

Men helt seriøst. Humor er fantastisk! Det er et daglig vitamintilskudd. Det gjør det mulig å takle det meste. Kjipe venner? Ekle reklamer? Dagen derpå? Kleine sosiale sammenkomster? Smør på litt humor og voila! Du har utgangspunktet til en sketsj, vits eller stand-up forestilling. Bare hør med han Louis her.

Hørt sagnet om kong Midas? Fyren som fikk evnen til å omvende alt han tok på til gull? Det sies at Midas hadde en alkoholiker av en fetter som hadde en lignende egenskap. Hans navn var Humorious og han kunne omvende enhver situasjon til en vits, uavhengig av hvor kjedelig eller sørgelig den var (Bare sånn hvis du vil ha en oppdiktet forklaring på hvor ordet «humor» kommer fra).

«Prins Humorious. Din landsby blir plyndret av spartanere! Ditt hjem står i flammer og dine kveg slaktes!»

«Jeg får bare leve litt spartansk fremover da ;)»

«Virkelig Humorious? Virkelig? Gudskjelov for at du bare er en oppdiktet myte».

«Oppdiktet myte? At du våger. Jeg er et oppdiktet sagn! ;)»

«(Ingen kommentar)»

"Sjekk da gutta. Jeg er naken under kappen. Hvor klumsete er ikke det liksom? Hehe"
«Sjekk da gutta. Jeg er naken under kappen. Midt i en blodig kamp og greier! Hvor klumsete er ikke jeg liksom? Hehe»

Nå snakket jeg meg bort som vanlig. Poenget mitt er at humor gjør gråstein om til gull. Den lar deg berike hverdagen og/eller imøtekomme grums uten å ty til kleine «motivational quotes» på Facebook. Lenge leve humoren!

*faller av stolen*

Skyt meg.
Skyt meg.

GEORGE CARLIN

Mens vi fortsatt er inne på humor, så kan det jo være verdt å rose èn av favorittkomikerene mine: George Carlin. Han kombinerte svart humor med reflekterte meninger og samfunnskritikk, og forestillingene hans var like politiske som de var morsomme.

Innen humorverdenen var han en pionèr. Han konfronterte for eksempel tabuer knyttet til banning lenge før South Park kom på banen. Forestillingen «Seven dirty words», som tok for seg forbudte ord, sørget for at han endte opp i retten på 70-tallet.
Dessuten var han et forbilde for komikere som Louis C.K og Jerry Seinfeld.

Uheldigvis døde han i 2008, men aldri livet om han skal glemmes. Kom deg på YouTube og se alle klippene om han med en eneste gang. Det er en ordre!

Hvil i fred, George
Hvil i fred, George

Det var det jeg hadde for i dag. Gi en lyd om dere vil ha mer.

– Vi snakkes

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s